Срещу 121 276 лева продават имот в стопанския двор на село

...
Срещу 121 276 лева продават имот в стопанския двор на село
Коментари Харесай

Бивш шеф на „Земеделие“ го закъса яко, губи имоти за близо половин милион лева

Срещу 121 276 лв. продават парцел в стопанския двор на село Горна Козница, благосъстоятелност на тогавашния шеф на  фонд „ Земеделие “ в Кюстендил Ивайло Панев и брачната половинка му Красимира. Имотът е с повърхност от 2354 квадратни метра и се намира в местността Абрашевица. На тезгяха е поставена и издигнатата върху парцела постройка с солидна структура със застроена повърхност от 924 квадратни метра.
Върху терена е почнало преустрояване в завод за денсифициране на растителна биомаса. От своя страна, семейство Паневи са отстъпили право на градеж върху земята на сдружение „ Еко Пелет Индъстри” ООД. Управител на компанията съгласно Търговския указател е един от синовете на предприемача – Георги Ивайлов Панев. Кюстендилецът бе общински консултант от Национална движение „Симеон Втори" в мандата 2003-2007 година, когато кмет на регионалния град бе хирургът доктор Людмил Стоянов, написа struma.bg .

До продажбата на парцела в Горна Козница се стига поради ипотека към банка. Освен това са факт и две наложени възбрани поради отговорности към други две финансови институции.

Това обаче не е единственият парцел на семейството, който е разгласен за продажба. Срещу 351 217 лв. е оценен парцел на Ивайло и Красимира Паневи в близкото до града село Николичевци, в местността Дрено. Огромната зеленчукова градина е с повърхност от 3374 квадратни метра. Върху нея има построени две здания, едната е употребена за плодохранилище, а другата е двуетажна и е за личния състав, обработващ земята. Това е и първата зеленчукова градина в региона, където се приложи капково напояване.

„ Аз видях от Ивайло, вървях на място да видя по какъв начин са сложени оборудванията и си направих и на моя парцел. Инвестицията е огромна, само че пък по този начин ти се подсигурява добра годишна продукция от обработваемите площи “, разяснява аграрни производител.

Панев бе и измежду първите, който откри в Кюстендил аграрни аптеки за търговия с препарати за растителна отбрана. Той е зеленчукопроизводител от 1990 година, когато за пръв път внася посадъчен материал от Холандия. Въпреки проблемите, които има с частното правосъдно осъществяване, Панев и до момента счита, че бъдещето на България е в частното земеделие и по тази причина цялото му семейство се занимава с този бизнес.

За малко съветникът бе и в политиката, само че се разочарова. Оглави председателското място в региона на отцепниците от Национална движение „Симеон Втори", „ Нова народна власт “ на Николай Свинаров, министър на защитата в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Повод да влезе в политиката станаха околните му връзки с останалата два мандата в Народното събрание Ваня Цветкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР